Texasban, csak az idén már 19 “törvényes”-nek nevezett állami gyilkosságot hajtottak végre elítéltek ellen – Koncepciós perek az amerikai politikai bűnözés mocsarában

2007-07-25.
Csak az egyesült államokbeli Texas államban az idén már 19 kivégzést hajtottak végre elítéltek ellen, akik
már semmiképpen nem árthattak az állami fogságban senkinek. A mostani állami gyilkosság áldozatát (Lonnie Johnson, 44 éves, színes bőrű férfit) két (feltehetőleg) bűnöző személy sérelmére, 1990-ben(!), azaz 17 évvel ezelőtt(!!!) elkövetett gyilkosság címén mészárolták le! A kivégzésre a lakosság körében széles körben elterjedt információk szerint egyebek mellett azért került sor, mert a kettős emberöléssel vádolt Lonnie Johnson fekete bőrű volt, a két fehér tinédzser pedig – akivel valószínűleg elszámolási vitába keveredett – rasszista megjegyzéseket tett rá, levizelte és életveszélyesen megfenyegette. A politikusok a fehéreknek a feketék elleni rasszizmusát, valamint egyéb korrupciós összefonódásaikat akarták leplezni azzal, hogy a bizonyítékok jelentős részét meghamisították, sok bizonyítékot pedig eltüntettek, a tanúkat pedig hol manipulálták, hol pedig elhallgattatták. A lakosság felé kiszivárgott információk szerint meglehet, hogy Lonnie Johnson életveszélyben cselekedett. Az egyik lelőtt áldozat kezében kést találtak (amit bizonyára nem szalonnázásra vitt magával), és az sem tisztázott, hogy kié volt a gyilkos lőfegyver, a kivégzett Lonnie-é vagy az egyik tinédzseré, aki egyes feltevések szerint eredetileg ráfogta Lonnie Johnson-ra, az állami gyilkosság áldozatává lett elítéltre. Az USÁ-n belül is Texas az, amelyben a legtöbb az államilag nyíltan jóváhagyott gyilkosságok (azaz “törvényes”-nek nevezett kivégzések) száma, továbbá ugyaneme államban a rasszizmus, a fajgyűlölet, a hatóság tagjai részéről elkövetett nemi erőszak, és a rendőrségi-, ügyészségi- és bírósági korrupció is rendkívüli módon kiemelkedő, ahogyan a politikusi bűnözés is nemzetközi hírnevet tud magáénak.

A politikai vád nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy kimutassa, Lonnie nem szerette a fehéreket. Ez egyetlen normálisabb környezetben nem képezheti vád tárgyát egy gyilkossági ügyben, de az USÁ-ban a politikusok – Bush (egyik-másik elődjével) és Texas hírhedt, pokoli rossz hírű kormányzói – elképesztő kampányt folytattak Lonnie meggyilkolására. A bizonyítékokat szándékosan csoportosították politikai koncepciók szerint, és általánosan ismerté váltak olyan adatok, amik azt igazolták, hogy a bizonyítékeltüntetésekben a politikai döntések meghatározó szerepet vittek, ami rendszeres az USA államilag elrendelt, “törvényes”-nek nevezett gyilkosságainál. A Lonnie-t személyesen ismerők közül a politikai vérhivatalok nem hallgatták ki, a média pedig mellőzte azokat, akik nem féltek kimondani, hogy a férfinél soha nem tapasztalták a fehérek elleni rasszizmusnak semmiféle jelét. Lonnie-t sokan a személyes ismerősei közül jóindulatú embernek ismerték, aki iskolás kora óta a jobbak közé tartozott. A hatóságok és a média azonban azokat helyezte előtérbe, és azokat szólaltatta meg, akik ennek az ellenkezőjét mondták.

Ahogyan ez Magyarországon sokak számára ismerős a maffiapereknél és az egyéb politikai koncepciós pereknél, Lonnie is arra panaszkodott már a kezdetektől (amit az amerikai média oly egységesen igyekezett egészen elhallgatni), hogy az ügyvédje ellene dolgozott. A fogságban rendkívül hosszú ideig nem látogatta, a bíróságon pedig visszatartotta Lonnie tanúskodni szándékozó barátait, akik rendszeresen sikertelenül próbáltak tanúkként megjelenni a bírósági tárgyalásokon. Ez annál is inkább érthető, mivel ne feledjük, nemcsak az USÁ-ban, de azon belül is Texasban vagyunk, az állami nemi erőszak és a hatósági brutalitás egyik legfőbb amerikai központjában.

Most 2007 július 25-e van: Lonnie Johnson-t éjjel végezték ki, miután 1994-es halálra ítélését követően 13 éves kálvária várt rá, mire az ítéletet végrehajtották! 1994-ben ítélték halálra, azóta a hatalom egymásnak adta a kilincset, ki-ki vélt érdekei és pillanatnyi befolyásoltsága szerint. 1994 óta – 13 esztendeje(!) – Lonnie éjjel-nappal retteghetett attól, hogy a tömeggyilkos állam mikor hajtja végre rajta abban a Texasban a halálos ítéletet, amely politikai bűnözéséről, a nők elleni szexuális hatósági és rendőri agressziójáról és a kegyetlen hatósági vérengzéseiről hírhedt szerte a Föld bolygón. Bármit is követett el az éjszaka kivégzett férfi, ennyi idő bizonyosan elegendő kellett volna legyen arra, hogy a 13 éve a halál árnyékában(!) élő Lonnie kapcsán a vérkormányzó és a vérbírák megelégedjenek Lonnie büntetésével, és hagyják élni legalább egy néhány négyzetméteres cellában a hátralevő időre. De nem volt elég: Babilon hóhérai vért akartak, az indoklás pedig maga a sátáni demagógia: túl veszélyes a társadalomra nézve ahhoz, hogy életben maradhasson.

Az amerikai politikai maffia a szúnyogot – aki már nem árthatott senkinek – agyoncsapta, agyon, minden segítő szándék és jóindulat nélkül, a tevekaravánt pedig – akiknél a bűnök és a gaztettek az égig érnek – együttesen nyelte el további szabad rablásra, hamisításra, jogfosztásra és vérontásra.

M.F.Á.

Reklámok

~ Szerző: Molnár F. Árpád - 2007 július 25..

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: