A Magyar és Izraeli Gárda /Krav-Maga/

Kiss-Dobos László 2007-08-31.

Alig alakult meg, és a disznók máris össze és felröffentek. Példátlan módon azonnal repülőre szállt és ideutazott Tom Lantos az Amerikai Egyesült Államok képviselőházának képviselője (http://lantos.house.gov/ vagy http://www.congress.org/congressorg/bio/?id=492) – mondhatnánk minden lében kanál -, hogy belepofázzon a Magyar Köztársaság alkotmányos rendjébe.

Ugyanis az Alkotmány 63. § (1) bekezdése kimondja, hogy mindenkinek joga van a törvény által nem tiltott célra szervezeteket létrehozni, illetőleg azokhoz csatlakozni. És ugyanezen paragrafus (2) bekezdése pedig csak annyit mondj, hogy politikai célt szolgáló fegyveres szervezet az egyesülési jog alapján nem hozható létre.

Vagyis nem politikai célt szolgáló – pl. gazdasági – fegyveres testület létrehozható. Az összeröffenő disznókat természetesen nem zavarja, hogy a Magyar Gárda céljai között a magyar kultúra és történelem emlékeinek ápolása mellett az, hogy rendkívüli helyzetben a nemzeti önvédelmet erősítse, illetve hogy részt vegyen a katasztrófa-elhárításban, a rend- és polgárvédelmi feladatokban.

Pedig az Országgyűlés elismeri az állampolgárok önszerveződésének eredményeként azon tevékenységeket, melyek az ország közrendje államhatárának fenntartásának segítése, katasztrófa helyzetek megelőzése érdekébe történnek. Hiszen ezért is hozta meg a polgárőrségről szóló 2006. évi LII. törvényt, melynek preambuluma szó szerint – hadd idézzük a disznóknak – ez mondja:

“Az Országgyűlés elismeri az állampolgárok önszerveződésének eredményeként megalakult polgárőrség tevékenységét és méltányolja, hogy a polgárőrség támogatja a helyi önkormányzatokat és a helyi, területi rendvédelmi szerveket a közbiztonság helyi feladatainak végrehajtásában. Az Országgyűlés az ország közrendje, közbiztonsága és államhatárának rendje fenntartásának segítése, az állampolgárok személyét és a vagyoni javakat fenyegető bűncselekmények, katasztrófa-, illetve veszélyhelyzetek megelőzése és következményeinek elhárítása, a környezet és a természet védelme, valamint az ez irányú közfeladatok ellátásához szükséges szervezetek és az abban közreműködő személyek jogállásának meghatározása érdekében a következő törvényt alkotja”.

Az ember nem is gondolná, hogy a “Polgárőrség” – melyről a szociál-liberális többségű parlament törvényt alkotott – szintén egy félkatonai, fasiszta szervezet, mely félelmet kelt, és amelytől félni kell.

A már említett Tom Lantos-on kívül természetesen, a hazai fődisznó, Gyurcsány is megszólalt, és példátlan módon megkérdőjelezve és semmibe véve az ügyészségek alkotmány biztosította függetlenségét, mint miniszterelnök levélben (írásban) szólította fel a legfőbb ügyészt a Magyar Gárda elleni fellépésre.

Felhoztak ezek mindent, hogy a fekete színű egyenruha rossz emlékeket ébreszt és félelmet kelt. Pedig hát sok más önvédelmi-harcművészeti egyesület, szervezet fekete egyenruhát ír elő tagjainak. Így például egy nemzetközi szervezet a “Krav-maga” is. Honlapjukon (www.krav-maga.hu) a Felszerelések menüpont alatt azt olvashatjuk: “Az edzésen az elvárásunk a fekete egyszínű póló” és “fekete színű hosszúnadrág”.

Vajon a Krav-maga szövetség fekete színű egyenruhája miért nem kelt rossz emlékeket és miért nem okoz “félelmet” a főleg zsidó szervezetekben? A Krav-maga látszólag egy önvédelmet és harcművészetet oktató társaság lenne, de tevékenységüket és kapcsolataikat alaposabban szemügyre véve, a szervezet akár nemzetbiztonsági veszélyt is jelenthet. A Krav-maga nem más mint az izraeli hadseregbe bevezetett önvédelmi- és közelharc rendszere. Amikor a krav-maga kiterjesztette tevékenységét a civil világba is, partnerei és tanulói civilek, férfiak és nők, idősek és fiatalok, rendvédelmi dolgozók, katonák, korrekciós intézetek dolgozói, biztonsági őrök, személyvédelmi szakemberek, speciális egységek tagjai, légi marsallok, anti-terrorista egységek lettek.

Jelenleg a nemzetközi szövetségnek tagszervezetei van Izraelben, az Egyesült Államokban, Brazíliában, Ausztráliában, Japánban, Thaiföldön és Európa majd mindegyik országában. A nemzetközi szervezet vezetője Eyal Yanilov (Izrael), irányító testülete egy un. 7 fős Global Team. Tagjai között 5 izraeli és 1 lengyel 1 svéd állampolgár található. A Global Teamről a honlap így ír: “Az IKMF Global Instructor Team, Eyal Yanilov és az IKMF Központ kezdeményezésére alakult, mivel állandóan szükség van az új oktatók, kormányzati ügynökségek, valamint szerte a világon különböző területeken (civil, katonai, rendőri, személyvédelmi, légi-marshall, stb.) működő műveleti egységek folyamatos oktatására, továbbképzésére.

A Csapat válogatott, magasan képzett oktatókból áll, több évtizedes tapasztalattal a Krav-Maga oktatás terén világszerte. Ők felelnek a civil oktatók képzéséért, a Graduate és Expert szintű tanulók vizsgáztatásáért. Ezen kívül védelmi taktikát, közelharcot, önvédelmet tanítanak számos katonai, rendőri egységnek, anti-terrorista és különböző speciális fegyveres egységeknek.”

A hazai szervezet igazgatója Lakatos Péter, akinek Krav-maga végzettségei civil, katonai, rendvédelmi, swat, ATCP Close Protection és Bronze Shield oktató. Mint az izraeli és a világ krav-maga szervezet vezetőjének Eyal Yanilov közvetlen asszisztenseként, Lakatos Péter több országában is részt vett számos katonai- és rendvédelmi szemináriumon illetve képzésen. Jelenleg Eyal Yanilov felkérésére az International Krav-Maga Federation üzletfejlesztési tanácsadójaként segíti a szervezet munkáját. Lakatos egyébként a mellékelt kép alapján jó kapcsolatokat ápol az izraeli hadsereg krav-maga parancsnokával.

 

Az edzéseket és oktatást 38 un. instruktor végzi 17 vidéki városban és Budapesten 12 helyszínen, köztük az Adyligeti Rendészeti Szakközépiskola, Budapest, II. kerület Nagykovácsi út 3. Az instruktorok diplomával rendelkeznek, amely természetesen héber és angol nyelvű.

 

És ugyan az edzésekre mindenkit szívesen látnak, csak ki kell tölteni a jelentkezi lapot, megadva nevünket, telefonunkat, e-mail címünket, ők majd megkeresnek, és egy személyes beszélgetés után, ha van hely, befogadnak. Vagy ahogy írják “a jelentkezés nem jár kötelezettséggel egyik fél számára sem, csupán informális”.

Az oktatás a “Képzések” menüpontja alatt választhatunk a civil, katonai, rendvédelmi, személyvédelmi, speciális és “urban tactikal” képzések közül. Természetesen vállalják bármely katonai, speciális egységek, antiterrorista egységek, biztonsági erők szerveznek speciális, az igényeknek megfelelő tréningeket, szemináriumokat. Állításuk szerint a “modern rendvédelmi szerveknek szükségük van arra, hogy az állományt folyamatosan képezzék önvédelmi, közelharc technikákra, olyan helyzetekre is, amikor a fegyverhasználat valamilyen okból nem lehetséges”. Ne legyenek illúzióink a honlapon található fényképek között lőkiképzést ábrázolókat is találunk.

 

A Speciális képzés a speciális területen dolgozók eseti vagy hosszú távú képzése. Így vállalják a taxisok, buszsofőrök és a szórakozóhelyek biztonsági embereinek képzését, de amint írják a szervezetük “nagy tapasztalattal bír a különleges képzési igénnyel rendelkező szervezetek oktatásában is”.

 

Az “urban tactical” képzési koordinátora és vezetője “Tóbiás B. Mátyás G4 fokozatú Krav-Maga instruktor. Mátyás a civil instruktori fokozat mellett rendelkezik az IKMF rendvédelmi instruktor diplomájával, korábban katonai speciális egységben szolgált”.

Nos a taxisofőrök tanítására bizonyára nincs nagy szükség. Ugyanis évekkel ezelőtt az egyik barátom elképedve mesélte, hogy ismerősével beszálltak egy főtaxiba. A taxis – Neumann László -, valami oknál fogva zsidónak nézhette őket, mert megeredt a nyelve, és elmesélte, hogy ő Sharon hadseregében szolgált, most pedig az izraeli repülőgépeken biztonsági ember. Hetenként utazik oda s vissza Izraelbe. Az akkoriban EAP-006-os rendszámú taxiját az Izraeli nagykövetég vette.

Az izraeli biztonsági ember – lehet hogy Moszad ügynök? -, fedőfoglalkozását tekintve budapesti taxisofőr, eldicsekedett, hogy uzi típusú géppisztolya, mindig vele van – teszem azt hozzá, bizonyára nem bírt ehhez fegyvertartási engedéllyel, mivel azt legfeljebb önvédelmi célra használható maroklőfegyverre adnak ki – és amikor nem az izraeli repülőgépekre vigyáz, itt “vadászik az arabokra” – mindezt itt az állítólag független és szuverén Magyar Köztársaság területén. A kettős állampolgárságú taxis vagy ügynök még az izraeli útlevelét is megmutatta. A taxi-számlát, melyet a kiállított összegért ismerősömtől megvásároltam, a mai napig őrzőm.

Amint az látható ez a szervezet, inkább nevezhető félkatonai szervezetnek, mint ahogy azt, a hisztéria keltők a Magyar Gárdára mondták. Annál is inkább, mivel a szervezet honlapján megtalálható az Izraeli Védelmi Minisztérium – a Sibat – emblémája és linkje is. De a szervezet támogatói között ott találjuk az UPC-Magyarország Kft.-t, a VII. kerületi önkormányzatot, a nyíregyházi MConet Internet, Média Szolgáltató Kft.-t, a Jaffa Kiadó Kft-t., valamint nem meglepően az Izraeli Nagykövetséget.

 

De az a tény, hogy egy katonai kiképzéssel is foglalkozó, fekete egyenruhás és egy idegen állam által pénzelt, támogatott félkatonai szervezet szabadon működhet, az a hisztéria keltő disznókat nem zavarja. De ez nem zavarja az ügyészi szerveket sem, sőt a nemzetbiztonsággal foglalkozó szerveket sem (Nemzetbiztonsági Hivatal, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága, stb.)

Kiss-Dobos László

 

 

Kapcsolódó cikkek:

2007-08-27.: Kik irányították Budapest taxisait? ; Uzi géppisztolyok Magyarországon

2007-08-12.: Idegen eredetű milíciák és kémszervezetek: A Magyar Köztársaság őrző-védő “szolgálatairól”

Reklámok

~ Szerző: Molnár F. Árpád - 2007 augusztus 31..

6 hozzászólás to “A Magyar és Izraeli Gárda /Krav-Maga/”

  1. Szanalom ez a mocsokolodo iras. Mint ahogyan szanalmas a Magyar Garda is.
    Mondd meg nekem mit tett le idaig az asztalra ez a Magyar Garda?
    Acsorognak mint a diszpintyek azt kesz. Muhahahhaha

  2. najó…hehe ember, te beteg vagy…XDXD orvos látott már? egy kicsit nem vagy paranoiás?

  3. Erről jut eszembe Lakatos Pál fia. Igaz a kuruc által közölt hír ?

  4. Nemzeti radikális vagyok, engem érdekes mód befogadtak, harcos feliratú pulcsiban mentem edzésre, és sok odajáró szidta fennhangon a cigányokat. A képzés nagyon színvonalas. A gárda jobban tenné ha (amennyiben az utcai önvédelem a cél) beiratná a kadétokat krav-magázni (az általam nagyon tisztelt, becsült, és űzött baranta helyett, aminek más a funkciója).

  5. Hát nem tudom h te honnan szeded ezeket a baromságokat de irtózatos hülyeségeket írsz…én krav-magázom egy ideje és még csak nem is láttam se uzit se semmit…én melegítőben és Slayeres pólóban járok edzeni. De lehet h a Vörös-ezüst ködtől ami előtted lebeg nem is tudsz olvasni….nem vagy te kissé paranoiás? mert szerintem de.Egy nagyon hatékony és élvezetes küzdősport…és mellesleg civileknek nem oktathatják a rendvédelmi krav-magát…nemhogy a katonait. szóval ne keltsd a rossz hírét ennek a remek sportnak…mert ez SPORT és nem milicia.

  6. Great post I learned alot! Thanks =)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: