Feljelentés az ombudsman felé a kis- és fiatalkorúak védelmében

(Megjegyzés: a kiemelések a feljelentés szövegében nem voltak benne, azok utólagosan kerültek az oldalra. A feljelentés szövegén azonban változtatás nem történt.)

 

Tisztelt Állampolgári Jogok Országgyűlési Biztosa, Tisztelt Ombudsman!

A 2008 február 12-én, 18:30 órától mintegy 18:55 óráig sugárzott Rtl Klub Híradója egy 17 éves, tehát fiatalkorú “gyerekről” mutatott be messzemenően jó minőségű videót, melyet egy külsejét teljesen elrejtett, a nyilvánosságtól eddig elrejtőzött állampolgár rögzített mobiltelefonjára, majd azzal a rendőrségre ment. A felvételeken látható fiú ellen az volt a panasza, aki után – a Btk. alapján is vizsgálandó, mennyire törvényes módon – akkor már több napja leskelődött, hogy a srác egy bizonyos parkba járva, elrejtőzve a járókelők elől, tehát tudatosan nem közszeméremsértő és nem hivalkodó célzattal, fák és azok ágai mögé bújva, az arra járó nőket titokban mustrálva maszturbált.

A leselkedő személy által – aki egy 17 esztendős fiatalkorút lesett meg több alkalommal, akkor már napok óta figyelve – készített videofelvételeket nemcsak a rendőrség, de vizsgálandó módon a média rendelkezésére is bocsátották, és azt az egész bolygó számára hozzáférhetővé, letölthetővé és másolhatóvá tették, veszélyeztetve ezzel a fiatalkorú fiúnak nemcsak a további sorsát, de az életét is, gondolván a lelki megrázkódtatásokra, melyet a filmes-tévés médiabotrány és az ezen közben foganatosított per, mely ráadásul ellene indult, okozott és okoz.

A fiatalkorú suhancot megilleti a fiatalkorúaknak kijáró teljes védelem, a sok milliós kártérítés, továbbá a gondatlanul eljáró és/vagy kifejezetten rosszindulatú feljelentő, az ugyanilyen minőségű rendőrség, és az ugyanilyen minőségű média elleni leghatározottabb és azonnali fellépés, a szükségszerűen ellenük megtett feljelentésekkel együtt, amely feljelentésekre nézetem szerint a fiatalkorúak védelme elsődlegessége okán figyelmeztetni kell a hatóságokat.

Amennyiben a fiatalkorúak védelmét szabályozó törvények nem biztosítanak megfelelő védelmet az ilyen jellegű gondatlan veszélyeztetések és különösen a fiatalkorúakkal szembeni szemérem elleni cselekmények és gaztettek esetében, abban az esetben mint keresztyén, a Jézus Krisztusra és az általános emberi erkölcsökre is hivatkozva törvénymódosítást kívánok kezdeményezni különösképpen a kis- és fiatalkorúak védelmében.

Az életük védelmében.

Előre is köszönettel várom szíves válaszát és tájékoztatását.

Tisztelettel Molnár F. Árpád, 2008.02.12.-én.
http://hirhatter.t35.com
azoknezo@citromail.hu
Telefonszámaim: 30/919-6386 ; 76/320-450
Levelezési- és lakcímem: 6000 Kecskemét, Reptéri út 15/b.

Reklámok

~ Szerző: Molnár F. Árpád - 2008 február 12..

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: