HÍRHÁTTÉR RÁDIÓ: ‘Ha a Kóka megbukna, akkor vele buknának ők is’ – Riport Mali Zoltán SZDSZ-es polgármesterrel

Tartalom:
A felvételen: Beszélgetés Mali Zoltánnal és az Ormánságban végzett munkájáról. A 9. perctől az SZDSZ-ről és a Kóka Jánossal kapcsolatos botrányokról.

Az adás meghallgatása MP3
Letöltés és sokszorosítás MP3

Ismertető:
Mali Zoltán, Drávapiski SZDSZ-es polgármestere már 2007-ben a média fő híreibe került, amikor a lakosság érdekében 10 nap alatt gyalogolt Budapestig, hogy tiltakozzon a pártok vezetőinek a lakosság és a hátrányos helyzetűek érdekeit sértő intézkedései ellen.

Az utóbbi időben azzal került ismét a figyelem origójába, hogy a választási csalásba bukott SZDSZ-es pártelnök, Kóka János menesztését követelte. Kóka János a médián keresztül éles, fenyegető támadásokat intézett – az egyébként azóta jó párszor nyilvánvalóan nem a nép tagjai, hanem a Kóka Jánost védő politikai maffia részéről életveszélyesen megfenyegetett – Mali Zoltán ellen.

A Hírháttér utána járt Mali Zoltán polgármester munkájának és lakossági megítélésének, akit az “Ormánság pitbullja”-ként és az “Ormánság Messiása”-ként szoktak emlegetni: Mali Úr széles elismertségnek örvend a térségben. Nem túl hosszúnak mondható polgármesteri ideje ellenére – az előző polgármesterrel szemben – települése jelentős fejlődésnek indult. Az addig fogyatkozó népesség létszáma hirtelen meredeken megemelkedett. Új építkezések és fejlesztések kezdődtek, új üzletek nyíltak. Mindezen fejlesztések korábban nemhogy nem léteztek, de a lakosok az ellenkezőjéről számolnak be: korábban, Mali előtt a település gyakorlatilag minden ízében hanyatlott.

Idézetek a riportból (Mali Zoltántól):
– …nemzeti liberálisnak vallom magam. (…) Rettentően elfelejtettek [az SZDSZ] nemzetben gondolkodni, rettentően elfelejtettek családban gondolkodni… (…) …profitban és tőkében gondolkodnak.

– …az országban évente 5000 ember vakul meg, akinek szüksége lenne rehabilitációra, jelenleg 25 embert rehabilitálnak ebből az 5000-ből.

– Nem véletlenül mondtam én, hogy még nagyon komoly kis csontvázak vannak abban a szekrényben…

– …most vasmarokkal kéne valakinek irányítani a magyar liberálisokat, hogy térjenek végre észhez, és kezdjenek el végre építkezni, ne rombolni.

– [Fodor Gábornak] van most a legnagyobb támogatottsága (…) párton belül.

– …ez az ő dolguk, hogy egy bukott embernek [Kókának] (…) a halálvágtájához adják a nevüket (…). …sehol nem fogják komolyan venni a szavukat…

– Tehát tudják azt, hogy ha a Kóka holnap reggel megbukna, akkor vele buknának ők is…

– [A több-biztosítós rendszer és a vizitdíj, valamint a kórházi napidíj kapcsán] El kell döntenie az embernek, hogy ember marad vagy pártkatona ebben a kérdésben.

– nem is tudom, hogy hívják azt a kopasz srácot… Gusztos… (…). Ezeket a srácokat már nem veszik komolyan (…) sem az emberek torkán már nem lehet ledugni őket.

– Ezt nem reformnak gondolom, hanem megnyomorításnak.

– Én elveket nem láttam.

– Nekem ez inkább ilyen ámokfutásnak tűnik jelenleg, amit a Kóka-vezetés csinál.

– …a családom és a környezete most már nagyon-nagyon sok életveszélyes fenyegetésen van túl. (…) …a kollégám autóját elviszik a háza elől, és aznap éppen megígérik a feleségemnek, hogy előttem fogják megerőszakolni…

– …azt hiszem, hogy [akciónkkal] meg fogjuk tisztítani a magyar közéletet ezektől az emberektől, akik jelenleg a nyomorúságainknak a netovábbjai.

Az adás meghallgatása MP3
Letöltés és sokszorosítás MP3

Molnár F. Árpád
http://hirhatter.t35.com
azoknezo@citromail.hu
30/919-6386 ; 76/320-450

~ Szerző: Molnár F. Árpád - 2008 február 23..

Hozzászólás