HÍRHÁTTÉR RÁDIÓ: “Itt fogunk agyonlőni!” – a Hírháttéren Fábián Gábor, a 2006-os államfasiszta brutalitás áldozata

Molnár F. Árpád műsora

Az adás meghallgatása MP3
Letöltés és sokszorosítás MP3

Tartalom:

Fábián Gábor egyike azoknak, akiket 2006 október 23-án állami fegyveres bűnözők támadtak meg azért, mert létezett. Videofelvétel bizonyítja, hogy semmit nem tett, ami miatt egyáltalán érinteni lehetett volna. Ennek ellenére több csontját eltörték, majd ebben az állapotban a rendőrségre hurcolták. Ügyét több más áldozattal együtt Brüsszelig vitte, s mint az önpusztító, értelmetlen állami, patologikus, szélsőségesen közveszélyes, antiszociális politikusi kormánybrutalitás áldozatul esett kárvallottja, vagy inkább hőse nem adja fel a küzdelmet. Őket és a Hozzá hasonlókat, mindenkit, aki jelen volt, és valamennyi embert, akik a kormányvérengzés áldozatául estek, Gyurcsány Ferenc, Kuncze Gábor, Demszky Gábor, Vadai Ágnes, Lendvai Ildikó, Bene László, Gergényi Péter és más ugyanilyen sortüzesek “csőcselék”-nek és “söpredék”-nek neveznek, így a térden állva történő bocsánatkérésük egyelőre mintha távolabb lenne. Viszont mi, akik nem vagyunk veérengzők, patológiásan megszállott, közveszélyes, súlyosan személyiségzavaros, antiszociális gazemberek – ellentétben az imént felsorolt, szaknyelven legkevesebb, hogy bűnöző alkatú pszichopatákkal -, Fábián Gábort és a többi magunkfajtát nem “csőcselék”-nek és “söpredék”-nek, hanem az ’56-osok kifejezést követően így hívhatunk:
a 2006-osok.

A Hírháttér a 2006-os Fábián Gáborral készített interjút.

Idézetek a riportból, Fábián Gábortól:

– …mindenféle figyelmeztetés, felszólítás nélkül brutálisan rám támadtak…

– … és teljesen védtelen voltam, akkor fogta és szándékosan eltörte a bal kezemnek a középső ujját.

– … mindegyikből áradt a tömény alkoholszag.

– Mondta az egyik, hogy itt fogunk agyonlőni…

– … egy 3X3 méteres zárkába levetkőztették [egyetemistát], levetkőztették, leguggoltatták és mondták neki, hogy könyörögj az életedért!

– … mondták, hogy lőnek a rendőrök. És fogalma nem volt senkinek, hogy miért…

– … és 15 másodperc nem telt el (…) megköszönte mindenkinek a részvételt, és mondta, hogy térjenek haza békével, és ezt követően rögtön sortüzet kaptak ezek az emberek.

– … a kormánynak az oldaláról nagyon erősen nyomták őket [a bíróságot] … (…) … az első két tárgyaláson [a bírót] abszolút nem érdekelte őt, hogy velem mi történt, hanem inkább a rendőrök mellett állt, a rendőrök mellett állt….

– … amit a rendőrök elmondtak és állítottak ellenem, az teljesen ellentmond annak, amit a videofelvételen láttak.

– [a szándékos ujjtöréssel] maradandó sérülést szereztem (…). A jobb lábamnak a szárkapoccsontját három darabba törték el (…). … képes volt aláírni egy jegyzőkönyvet, hogy sérülés és panaszmentesen átadtam. (…) … hat hét után lekerült rólam a gipsz, egyéb…

– … pszichológussal vesszük fel a kapcsolatot, hogy azóta sem tudok aludni…

– … a Gergényitől, vagy akár a Gyurcsány Ferenctől kellett volna ezt az egészet, mert ő irányította fentről ezt az egészet, hogy a saját kis politikáját megvédje, és a saját kis hatalmát fent tudja tartani. (…) … örök életre nyomorékok, örök életre lelki sérültek maradnak.

– az utolsó emberig végig fogják vinni azokat, hogy akik ezeket a brutális dolgokat elkövették, azok a méltó büntetésüket elnyerjék.

– … egyszerűen eltörölték az összest [videofelvételt]. Szinte azok a maszekilag felállított kamerák (…), amik intézményeken, bárhol voltak ezek, ezek egyetlen egyről nem tudtak értékelhető adatot begyűjteni a rendőrök ellen.

– Mindenki tudta, hogy kinél van fegyver. És ki hol helyezkedik el. … szakaszba voltak, és be voltak osztva az emberek. És ezt az ügyészség, nem tudja ezeket az embereket beazonosítani. Hát ne nézzenek hülyének már azért ennyire az embereket, az egyszerű embereket ne nézzék hülyének.

– Egyszerűen a rendőrség elutasít bármilyen kártérítési igényt… (…) … ártatlan embereket, nőket, nőket összerugdosnak.

– [A leglerobbantabb erkölcsi minőségű televíziók közül a legfőbb] az MTV maximálisan. (…) [Az országos lapok közül:] A Népszabadság az magasan, a Népszava magasan… (…) Nem közöttünk élnek…? (…) Ezekbe az emberekbe nem volt belső érzés?

Zene:

Christopher Young, Enigma and more…

Riporter, zenei szerkesztő és rendező: Molnár F. Árpád

A beszélgetés ideje: 2008 március 7.

Az adás meghallgatása MP3
Letöltés és sokszorosítás MP3

Molnár F. Árpád
http://hirhatter.t35.com
azoknezo@citromail.hu
30/919-6386 ; 76/320-450
6000 Kecskemét, Reptéri út 15/b.
Reklámok

~ Szerző: Molnár F. Árpád - 2008 március 11..

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: