Portik-Laborc-ügy: Szilvásy György és Földi László párbaja, látványosan szakértő szemmel

Multimédia Hírháttér Facebook-bejegyzésének bővített változata.

Földi László, az Információs Hivatal (IH) volt Fideszes műveleti igazgatója – aki legutóbb a politikai gyilkosságok magyarországi természetes alkalmazhatóságáról is beszélt (http://atv.hu/videotar/20130426_laborc_portik_talalkozok_mi_derult_ki) – ismét megszólalt az ATV műsorában. Mészáros Antónia műsorában Szilvásy György, korábbi MSZP-s titokminiszterrel került “szembesítésre”. Az elején mindketten nagyon meg voltak ijedve egymástól, ki fogja felülírni és ki égeti le jobban a másikat.

Földi László főleg a szakmai presztízsét féltette, Szilvásy a Laborc-Portik-botrány kapcsán is aggodalmaskodott. Földi László – egyébként hatékony – méregfogát azzal, hogy szembesítve beszélt Szilvásy Györggyel, részben sikerült kicsorbítani, Szilvásy pedig egyre inkább elemében volt. Precíz személyes – adok-kapok csörtét – is váltottak.

A Földi László – Szilvásy György “szembesítést” az ATV honlapján láthatják: http://atv.hu/videotar/20130429_portik_laborc_ugy_kinek_van_igaza

A beszélgetésből végül egyikük sem jött ki rosszul, bár szilvasy_gyorgy_meszaros_antonia_foldi_laszlo_atvFöldi László meglehetősen iskolásan magyarázta, mikor, mi az előírás, mikor, mi a törvényes eljárás, de akik dolgoztak rendőrséggel és titkosszolgálattal – akár bűnüldözésben, akár terrorizmus, hírszerzés stb. kapcsán -, tudják, hogy a rendőrséggel való munkában éppen úgy, mint a titkosszolgálattal, mindig, minden megbeszélés és megállapodás kérdése, és tulajdonképpen nincsenek törvények, csak óvatossági szabályok. Amikor pedig a bizalom kellően erős, akkor a törvények megszűnnek létezni.

Továbbá: ha Portik Tamás azzal, amiről Földi László beszélt (tehát bűncselekmények, politikusi, rendőrségi stb. összefonódások), a rendőrséghez és nem a titkosszolgálathoz fordul, akkor egyrészt valószínű, hogy mindenki megtudja, hogy a rendőrséghez ment, másrészt nemzetközi ostrom alá kerül, míg azzal, hogy a titkosszolgálattal került egyfajta szövetségbe (amire az volt a pecsét, hogy – mindegy, Laborc Sándor vagy egy névtelen tiszt, de – összekötővel folytatott megbeszélést), azonnali politikai védettséget nyert. Ha Portik Tamás a rendőrséghez fordul, akkor örülhet, ha nem tartóztatják le maximum néhány hónapon belül.

A rendőrség nem alkalmas bűnüldözésre, hanem a bűnüldözést is a titkosszolgálatokkal lehet megtárgyalni, és megbeszélés dolga, kik és milyen lobbik illetve teljes országok ellen indulhat büntetőügyi vagy egyéb természetű ostrom.

A 2000-es évek második felére a magyar titkosszolgálatok – szakmai szempontból – rendkívül erőteljes hanyatlásnak indultak, aminek mélypontját a mostani, 2010-ben kormányra került, Orbán Viktor és Pintér Sándor által vezetett titkosszolgálatok érték el. Mára a magyar titkosszolgálatok olyan szinten nem töltenek be nemzetbiztonsági funkciókat, lelkiismeretük és tetteik miatt olyannyira veszélyesnek tartják az információkat, hogy mára kifejezetten üldözik azokat, akik bűncselekményekről, gyilkosságokról, terrorcselekményekről stb. információkkal vagy bizonyítékokkal rendelkeznek. Így azoknak, akik bármilyen célból (a nemzetért, a nemzet biztonságáért, az Emberiségért vagy személyes haszonkeresésből stb.) a kémszakmában akarnak tevékenykedni, kizárólag a külföldi titkosszolgálatokkal való kapcsolatkeresést és karrierépítést javasoljuk.

2013.04.29.

Reklámok

~ Szerző: Molnár F. Árpád - 2013 április 29..

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: