A Póka László elleni büntetőügy politikai és nemzetbiztonsági tanácsadói szemmel, ha a Fidesz vagy más országok tanácsadói lennénk

Póka Lászlót és rengeteg otthonvédő aktivista társát, továbbá teljesen független otthonvédőket, civil szervezeti vezetőt, közgazdászt stb. Kövér László fideszes házelnök kitiltatott a Képviselői Irodaházból. Amikor ez ellen Póka Lászlóék az irodaház előterében tiltakoztak, kihívták rájuk a rendőrséget és politikai per indult rengeteg jogvédő ellen.

A Póka László elleni büntetőügy politikai és nemzetbiztonsági tanácsadói szemmel, ha a Fidesz vagy más országok tanácsadói lennénk:

Ha Póka László ellen eljárás indul, akkor erősíteni fogja társadalmi pozícióját, megítélését, imázsa még inkább hősiessé és áldozativá, mártírrá válik. Ez hátrányos következményekkel fog járni a bankokra és az Orbán-kormányra, valamint az Európai Unió, az Egyesült Államok és a nyugati többpártrendszerek lakossági megítélésére is. Az eljárás újabb adalék a nyugati világrendszer errodálására, az eljárás nemzetbiztonsági kockázatokat jelent a nyugati rendszerek stabilitására.

Amennyiben mindezek ellenére, hogy irracionális és kártékony a Póka László elleni eljárás megindítása, az eljárásra mégis sor kerül, fontos, hogy a lehető legtöbb média elhallgassa az ügyet és annak minden részletét. Amennyiben mégis hírközlésekre kerül sor, fontos, hogy Póka Lászlót negatív színben kell feltüntetni, a bankok elleni negatív lakossági megítélést lehetőség szerint meg kell fordítani, a bankokat áldozatként, Póka Lászlót felelőtlen, garázda, szélsőséges személyként kell feltüntetni. A Póka László elleni lejárató kampánynak nem lehet tárgya olyan vád, hogy Póka László rasszista, antiszemita vagy neonáci lenne, mert ezen eszmék Magyarországon túlzottan népszerűek és jó eséllyel csak erősítenék Póka László társadalmi megítélését és elősegítenék mindkét oldal tematizálását arra, hogy Póka Lászlóval foglalkozzanak. Ez pedig erősítené Póka László társadalmi pozícióját és gyengítené, illetve bizonytalanabbá tenné a bankok, a gazdagok és a kormány helyzetét.

(Nem részletezem tovább.)

Összegezve: Póka László ellen ebben az ügyben nem indulhat eljárás, mert az árt a regnáló politikai hatalom és erőszakszervezetei (rendőrség, ügyészség, bíróság stb.) megítélésének, árt a kormányt kiszolgáló milliárdosok és oligarchák, valamint a kormánnyal ellenséges külföldi milliárdosok és oligarchák megítélésének, és árt az Európai Unió, az Egyesült Államok és a nyugati világrendszer összes országa és maga a rendszer megítélésének.

Orosz nemzetbiztonsági tanácsadóként: a büntetőügy magyarországi nyilvánosság elé tárása és Póka László egyébként való reklámozása kiszolgálja Oroszország nemzetbiztonsági céljait és elősegíti Magyarország és a nyugat rendszerének erózióját, a nyugati bankrendszer és a nyugat országai rendszerének lakossági megvetését, gyűlöletét, és közvetlenül rombolóan hat a nyugati demokratikus rendszer lakossági megítélésére és elfogadására. A büntető eljárás – ha kis mértékben is, de – elősegíti, hogy a magyar lakosság közelebb kerüljön Oroszországhoz és az orosz rendszerhez.

Bizonyos helyzetekben felmerül továbbá Póka László hatékonyabb integrálásának lehetősége az orosz érdekek felé. Jelen pillanatban sem a nyugat, sem a kelet integrációjára nincs előkészítve. Jelenleg kizárólag nem beavatott politikai eszközként használható a keleti és nyugati érdekek egymás elleni kijátszására.

Reklámok

~ Szerző: Molnár F. Árpád - 2014 december 30..

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: