Orbán szegények elleni üldözése is az amerikai filmek által ábrázolt amerikai és globális jövőt idézi

molnar_f_arpad_repulo_harommalOrbán Viktor betegek és szegények stb. elleni üldözése, az egészségbiztosítás elleni támadásai is az amerikai filmek által ábrázolt amerikai és globális jövőt idézik.

Egyik napi friss botrány a társadalombiztosítás további szociopata szűkítése. De hát egy globalizálódó kapitalista társadalomban előbb-utóbb szinte bizonyosan be kell következnie, hogy nem lesz egészségbiztosítása sem azoknak, akik nem gazdagok és nem tudják megfizetni a sokszoros árát az egészségügyi kereskedelmi mágnások luxusként kínált áruinak, az egészségügyi termékeknek. Az amerikai sci-fik tömegei nem véletlenül kezdtek arról szólni pár évtizeddel ezelőtt, mára tömegével, hogy egy idő után nem cégek irányítják a politikusokat, hanem cégek irányítják az országot, politikusok nélkül. Hollywood az amerikai törvényhozás napi tevékenységéből és eredményeiből és az emberi jogok mágnások hasznára folyamatos csökkentése láttán kezdett az új világ ábrázolásába.

A lakosságnak annyira csekély az immunképessége, hogy rá van szorulva arra a néhány lobbira, amelyik ténylegesen harcol a lakosság jogaiért. De ezek a lobbik is állandó harcban állnak egymással, tehát amit Karl Marx látott a munkásosztályról, hogy a polgárság is örült a munkásosztály nyomorának és üldözésének, és azért harcolt, hogy a munkásosztálynak ne legyen mit ennie, mert úgy vélte, ettől neki több jut, a munkásosztály, a proletariátus pedig ahány lobbiba tömörül, annyi felé húz egymással szemben is, tehát ezek alapján is látható, hogy lényegében nincs új a Nap alatt.

Európában pl. abnormálisan régen volt háború. Már jó ideje esedékes vagy egy rendszerkollapszus, amiből a háború során egy új rendszer sarjad, vagy a rendszer olyan szintű imperialista, feudalista degradálása, ami leszámol a demokráciával és kizárólag a földesúri, mágnás réteg szolgálatába szegődik. Mert ahogy láthatjuk: a feudalista rendszer földesúr-jobbágy viszonya egyre közelebb inkább átfedésbe kerül azzal, amit többpárti, kapitalista demokráciának nevezünk.

Az emberiség utálja a stabilitást. Bármit talál ki, annak működtetésére bármilyen jó törvényeket hozott, azt menet közben mindig szétzilálja és mindig szüksége van arra, hogy lerombolt társadalmát forradalmakkal és háborúkkal újítsa meg. Egyszerűen azért, mert az emberi faj mindig lelakja a legjobb rendszert is, amit létrehozott. A putrivá tett államokból pedig általában nem tud másként szabadulni, mint forradalmak vagy háborúk útján.

Molnár F. Árpád
Tel.: +36/30/919-6386

Reklámok

~ Szerző: Molnár F. Árpád - 2015 február 27..

Egy hozzászólás to “Orbán szegények elleni üldözése is az amerikai filmek által ábrázolt amerikai és globális jövőt idézi”

  1. Az amerikai filmek 90%-a beteges halálvágyból születik, és eben guba. Egyet megnézünk, ezret láttunk. Egy betg szubkultúra beteg produktuma az egész retkes halihaliúúúú. Természetesen, összefügg a jelenkori társadalom fogyasztói igényeit kielégitendö politikai és gazdasági törekvésssel – hiszen ezt támogatja. Ez ám az agymosás, és a 20. sz. elejétöl tart.Ovatosan kezdtek…álmokat termeltek, szórakozást….mert cirkusz és kenyér – ez kell a népnek. Aztán meglett a valós cirkusz – két világháború…Kenyér az nem járt hozzá – de annál több csont, hús, vér…Európában nem hogy régen volt háború – vége sem lett. Már nem fegyverrel vivják…70 éve nem….

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: