Kelemen Anna az irigyek számára gonosz, a racionálisoknak tudás és ismeret

Az alábbi, 2 és fél perces videóban csak összevágott részleteket hallhattunk, ezért nem lehet megítélni a konkrét pengeváltásokat.

Viszont az általános az, hogy akik szexuális tapasztalatokban, vagy szexuális bátorságban stb. alacsonyrendűbbek, akik túl hétköznapiak, akiknek nincs önbizalmuk, ezért felöltözni sem mernek stb., azok saját kisebbrendűségi komplexusaikat a sikeresekkel szembeni utálatban és irracionális, önleleplező gyűlölködésekben próbálják kompenzálni. A gyűlölet kulcsa itt nem az erkölcsi felsőbbrendűség, hanem a saját kudarccal való szembesülés, amit a sikeres nő – jelen esetben Kelemen Anna – képe vált ki. Akiről azonnal úgy látják, hogy jól él, busásan, könyvet mert írni a szexuális életéről, miközben a gyűlölők odahaza gyakran a melltartójukat sem merik levenni; az utálkozók úgy látják, riválisuk, Kelemen Anna – akit ellenségként élnek meg, hiszen sikeres egy sor dologban, amikben nekik kudarcaik vannak – jó lehet az ágyban, amiben ők tele vannak gátlásokkal; a rivális vagy ellenség ruházata a magabiztosságot tükrözi, ezért jól el tudja magát adni, miközben gyűlölői középszerűnek, pitinek tartják magukat, ezért nem mernek jól kinézni stb., stb., stb.

Egy racionális elme, egy elemző, kritikus elme nem gyűlöl, hanem elemez, értékel és lát. Így kelemen_anna_parducminta_fanakKelemen Annában nem a megtestesült gonoszt és gyűlölendőt látja, hanem egy jelenséget, aki jelenség sikeres, ritka, ezért kultúrpolitikai szempontból, sőt, művészi lelkületből nézve is szükséges, mert tanulni lehet belőle, és pszichiátriai-pszichológiai tanulmány az is, ahogyan ehhez a ruházatban, testtartásban és szavakban a hozzá képest ellenpóluson ülő utálkozók és gyűlölködők reagálnak.

Ez mind élettapasztalati és pszichológiai, valamint pszichiátriai, sőt, kultúrtörténeti tudományos anyag. És ez mind nem létezne Kelemen Anna nélkül.

Az élet sok mindenről szól azon kívül, amit az ellenpólus diktálna: hogy miért van ennek annyi pénze, miért néz ez ki ilyen jól, a fene enné meg, amiért ennyire sikeres, a rohadt életbe, hogy ez milyen bátor; miközben az ellenpóluson ülő énkép ennyire gyáva, nem meri megvalósítani önmagát, nem meri azt csinálni, amit akar, nem mer kitörni, ötlete sincs rá, hogyan kellene, nem mer élni stb.

Jobb a kispolgáriságot kívülről nézni, mint benne élni. Hagyj nyomot a történelemben.

Ez a minimum, ami egy emberi lénytől és az embernek, önmagától elvárható. Hagyj nyomot a történelemben. Bárhogyan, de tedd.

Bejegyzés: Molnár F. Árpád
(a HírAréna és a HÍRHÁTTÉR főszerkesztője,
minden magyarok Első HAARP-
és Echelon-Filmjeinek Rendezője, akit minden
európai idők Legtöbb Echelon-Tanúja keresett meg
)

Reklámok

~ Szerző: Molnár F. Árpád - 2015 június 30..

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: