Hitler Mein Kampf-ját nem láttuk fasisztának, mikor még nem is léteztek nácik

Az általános műveltséghez tartozik a adolf_hitler_mein_kampfMein Kampf elolvasása, mint Nietzsche, Marx, Hegel, Kant, vagy akár Bertrand Russell ismerete is elvárható műveltség. Úgy nem lehet bírálni egy könyv tartalmát, hogy az ember – mint a kínai cenzúrában szokás – sosem olvasta a művet, de – mint a kínai sajtóban – a kritika viszont – központi vezérlésre, mint nyugaton, diktátumok mentén – megjelenik a rendszeridegen könyvekről. Viszont gondoskodnak róla, hogy azt, amiről a bírálatot írták, ne lehessen megkapni.

Egyikünk sem látta fasiszta irodalomnak a Mein Kampf-ot. Akkoriban még nem is léteztek nácik. Természetesen mindig voltak, mióta ember létezik, az állatvilág is gyakorolja a fasizmust, de arról az időről beszélek, amikor olyan kevés náci volt – mert a társadalom jobban élt -, hogy számunkra nem léteztek nácik. Hogy most milyen volna a Mein Kamp, nem tudom, mert sok éve nem olvastam bele. Amikor olvastam, még nagyságrendekkel nagyobb biztonságban éltünk a gazdagoktól és kiszolgálóiktól, a – majdnem azt írtam: “náciktól” -, tehát a bal- és jobboldali politikusoktól és a gazdagok gátlástalan és gonosz kiszolgálóitól, a médiától.

A Mein Kampf huszonévesen is rendkívüli. Az időben olvasva igazi szamizdat volt ama vadkapitalista rendszer hátteréről, ami egyre inkább kizsákmányolta a lakosságot, egyre többen lettek szegények, miközben a világ leggazdagabbjai (akik nem a zsidók, hanem mindenféle népből a kapzsik és a gonoszok) elharácsolták a világ népei vagyonának 99 százalékát. Hitler könyve a jelenlegi rendszerről és arról, amerre tart a nyugat, leplez le rengeteg borzalmas dolgot. Az a rendszer, ami Hitlert – az akkor még egyszerű embert – üldözte, kizsákmányolta, zsenialitását nem értékelte, kirekesztette, lenézte – mert nem volt protekciója, mert nem született gazdag, úri vagy politikus családba -, az a rendszer saját öngyilkosságába rohant. A gazdagok saját vesztüket és kiirtásukat készítették elő és gyűlölködtek, cenzúráztak, kirekesztettek ezért gőzerővel, mint akiket korbáccsal hajtanak.

Alighanem az egyetemista időkből sem tud egyikünk sem felidézni olyan bölcsész vagy más egyetemista barátot és ismerőst, aki elolvasván a Mein Kampf-ot, azt lefasisztázta volna. Ugyanis sokkal velősebb, sokkal mélyebb, sokkal filozofikusabb és sokkal inkább vezet be a szociológiába és a pszichomechanika ok-okozati összefüggéseibe, és sokkal inkább megmutatja egy rendkívül tehetséges – aztán a sötétség szakadékába zuhant – ember személyes üldöztetéseit, kudarcait, tehetségei ellenére a gazdagok részéről megvetettségét, lenézését, kirekesztését stb., ami aztán a megtorló életútba vezetett, sokkal inkább felfedi ezen dolgokat, mint bármely más filozófus vagy szociológus műve.

Egyszerű gyilkosoknál pl. az amerikai kriminalisztika sokat foglalkozik az okokkal, hogy mik voltak azok a triggerek, amik miatt az illető gyilkossá vált. A Mein Kampf ebbe a lelki világba is rendkívül alaposan bevezet. És ilyen bosszúra szomjas szegények egyre és egyre többen vannak Európában. És csak egy részük zsidózik, a többi viszont a gazdagokat és a burzsoáziát akarja kiirtani, politikusostól, médiástól, mindenestől, ahol pénz és kommunikáció volt, amiket külön-külön is felelőssé tett az ő és családja, honfitársai és az Emberiség nyomoráért, szegénységéért, üldöztetéséért, irtásáért.

A nép úgynevezett “radikalizálódásáért” nem lehet a népet okolni. Az, hogy nyugaton is a gazdagok egyre jobban elszegényítik a népek milliárdjait, és ezért válaszul egyre több tíz- és százmillió ember megtorlásra éhesen vár egy hitleri vérbosszú lehetőségére, azért a gazdagok és kiszolgálóik: a politikusok és a média felelős. Sosem a száműzöttek, a kifosztottak, a szegénységbe és nyomorba döntött milliók. Ők az életükért és családjaik életéért, valamint honfitársaikért akarnak bosszút állni.

Reklámok

~ Szerző: Molnár F. Árpád - 2016 január 9..

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: